Search

BB 50 Pofás törő  kompakt asztali modell

BB 50 Pofás törő 
Ajánlatkérés
Termékismertető PDF

Nyelv:

A BB 50 modell a legkisebb RETSCH pofás törő, melyet kifejezetten laboratóriumi használatra fejlesztettek ki. A kompakt készülék elfér bármelyik laboratóriumi asztalon és biztonságos és kényelmes használatot biztosít.

A pofás törő kis mennyiségű, max. 40 mm méretű minta kíméletes és veszteségmentes aprítására képes. Aprítási hatékonyságának köszönhetően 0,5 mm végfinomság is elérhető. A reprodukálható eredményeket a törőrés szélessége zéruspontja utánállítása biztosítja. A BB 50 ezen képeségével a törőpofa bármely kopása egy gombnyomásal kiegyenlíthető.

The RETSCH jaw crusher series is available in 8 different sizes. Throughput and final fineness depend on the crusher type, selected gap width and breaking properties of the sample material.

Robust design, simple handling and cleaning are the features of the RETSCH jaw crusher models. Small amounts of sample are processed batchwise; for larger amounts the crushers can be operated continuously. 

Hatékony és kompakt

  • nagyteljesítményű aprítás, max. 40 mm-ről akár 0,5 mm méretűre
  • kivehető, ezért könnyen tisztítható törőpofa
  • a minta jellegének megfelelő, szabályozható fordulatszám
  • kopás kiegyenlítése a zéruspont állíthatóságával
  • kényelmes kezelőfelület digitális kijelzéssel
  • törőrés (pofák távolsága) beállítása eltárolható
Grinding efficiency BB 50
Performance radar chart BB 50

Small, powerful benchtop unit

BB 50 Pofás törő  Kiváló a legkisebb részletben is

A BB 50 pofás törő hatékony és kényelmes méretcsökkentésre szolgál. A változtatható fordulatszám 550 - 950 min-1 között állítható be - a minta követelményeinek megfelelően. A forgásirány megfordíthatósága segít, ha a túl sok beadagolt minta blokkolja a forgást. Egy egyszerű gombnyomás újraindítja az aprítást. A csapágyak folyamatos kenésének és a robusztus kialakításnak köszönhetően a BB 50 pofás törő szinte nem is igényel karbantartást. 

A visszahajtható tölcsér könnyen levehető a jobb hozzáférés érdekében.

A visszahajtható tölcsér könnyen levehető a jobb hozzáférés érdekében.

Fordulatszám és törőrés szélessége digitális beállítása

Fordulatszám és törőrés szélessége digitális beállítása

Nagy gyűjtőtartály (3 l) opcionális fedéllel.

Nagy gyűjtőtartály (3 l) opcionális fedéllel.

BB 50 Pofás törő  Zéruspont beállítás

A BB 50 pofás törő egyik előnye az ún. zéruspont beállítás lehetősége. Előbb vagy utóbb, de kopnak a pofás törők, ami hátrányosan befolyásolja az aprítási eredmény reprodukálhatóságát. Ez a hatás kiegyenlíthető a zéruspont utánállításával. A kezelőfelületen megjelenő jelzés mutatja, ha cserélni kell a törőpofákat, ez segíti a törő károsodása elkerülését.

BB 50 Pofás törő  Egyszerű használat és tisztítás

A BB 50 pofás törő használata egyszerű és biztonságos. A nagy, jól áttekinthető kezelőfelületen látható a az aprítási paraméterek, a résszéleség és a fordulatszám digitális kijelzése. A minta kényelmesen adagolható a visszalövésgátlóval felszerelt, nagy tölcséren keresztül.

A könnyű tisztíthatóság érdekében szerszám nélkül eltávolítható a visszahajtható tölcsér és a törőkar. Maga a felhasználó is kicserélheti a törőpofákat, ha a pofás törőt különböző alkalmazásokra használja.

Biztonságos és hatékony aprításhoz BB 50 pofás törő tartozékai

A mintától és az elvégzendő analízistől függően ötféle különböző anyagú törőpofával és kopólemezzel felszerelt pofás törő szerezhető be:

  • mangánacél
  • rozsdamentes acél
  • wolfram-karbid
  • cirkónium-oxid
  • nemesacél nehézfémmentes őrléshez

A pofás törő gyűjtőtartályára helyezhető opcionális fedél biztosítja, hogy az előző minta finom maradéka nem hull a gyűjtőtartályba és így segít elkerülni a keresztszennyezéseket.

BB 50 pofás törő tartozékai

BB 50 Pofás törő  Tipikus mintaanyagok

A hatékony RETSCH pofás törők ideálisan alkalmasak építőanyagok, ércek, gránit, oxid-kerámiák, kvarc, salak, szilikát, szén, wolfram-ötvözetek, cemenklinker, stb. előaprítására.

 beton

beton

jade

jade

 üveg

üveg

 szén

szén

Mintaelőkészítési feladata legjobb megoldása megtaláláshoz tanulmányozza az Alkalmazási adatbankot

BB 50 Pofás törő  Működési elv

A BB 50 pofás törő robusztus és nagyteljesítményű. Az aprítandó minta visszalövésgátlóval ellátott tölcséren át jut az őrlőtérbe.

Az aprítás egy rögzített és egy excenterkarral mozgatott két törőpofa közötti ékalakú résben történik. Az elliptikus mozgás szétmorzsolja a mintát, melynek darabjai súlyuknál fogva lehullanak.

Amint a darab mérete a törőrés méreténél kisebbé válik, lehullik a kivehető gyűjtőtartályba. A törőrés mérete digitális kijelzése és folytonos beállíthatósága biztosítja az optimális, a beállított értéknek megfelelő méretre történő aprítást.

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.