Mintaosztó PT 100

Close

Nyelv:


A hibamentes és összehasonlítható analízis előfeltétele a helyes mintaelőkészítés. Csak a kiindulási anyagot hűen reprezentáló minta esetén beszélhetünk értelmezhető analitikai eredményekről. A forgócsöves mintaosztók reprezentatív részmintákat készítenek és így biztosítják az analízis reprodukálhatóságát.
A PT 100 mintaosztó úgy osztja szét a mintát, hogy az egyes részminták összetétele pontosan az eredeti ömlesztett minta összetételének felel meg. Ez igaz finom porokra és durva anyagokra is. Az anyag betöltése és szétosztása automatikusan, megszakítás és anyagveszteség nélkül megy végbe. A PT 100 mintaosztó moduláris felépítésű, így az egyedi követelmények szerint alakítható ki. Ezért rendkívül sokoldalú alkalmazási lehetőségeket kínál. A meghajtóegységhez beszerezhető adagolótölcsér, többféle osztófej és mintaedény valamint számos más hasznos kiegészítő.

Alkalmazási példák

ásványok, építőanyagok, cementklinker, diófélék, fémporok, gabonafélék, homok, kávé, lisztek, mosópor, töltelékanyagok, talajok, trágyázószerek, vegyszerek, vetőmagok, ... lásd továbbá Alkalmazási adatbankot

Előnyök

  • modern analitikai mérőeszközöknek megfelelő, kiváló helyességű mintaszétosztás
  • moduláris felépítés
  • automatikus mintaadagolás a csatlakoztatott szinkronizált adagoló révén
  • gyors rögzítőszerkezet a mintaüvegek egyszerű és gyors csatlakoztatására
  • digitális időbeállítás
  • fordulatszám ellenőrzése és állandó értéken tartása
  • tartozékok széles választéka, különböző osztófejek, gyűjtő- és adagolórendszerek
  • kompakt, könnyen tisztítható

Jellemzők

Feladat mintaszétosztás, mintacsökkentés
Alkalmazási terület biológia, élelmiszeripar, építőanyagipar, geológia / kohászat, gépgyártás / elektronika, gyógyászat / gyógyszergyártás, környezetvédelem / újrahasznosítás, mezőgazdaság, üveg- / kerámiagyártás, vegyipar / műanyagipar
Minta jellege ömlesztett anyag
Betölthető mintaméret* ≤ 10 mm
Sarzs/betölthető mennyiség* ≤ 5000 ml
Fordulatszám 110 min-1
Részminták száma 6 / 8 / 10
Idő beállítása digitális, 1, 3, 5, 10 - 60 min / folyamatos üzem
Mintaedénytérfogatok 30 ml / 100 ml / 250 ml / 500 ml
Elektromos hálózat feszültsége 100-240 V, 50/60Hz
Hálózati csatlakozás 1-fázis
Méretek: szél x mag x mély 580 x 910 x 420 mm (benne DR 100)
Súly, netto ~ 33.5 kg (benne DR 100)
Szabványok CE

Kérjük vegyék figyelembe:
*A minta anyagától és a készülék kialakításától/beállításától függ.

Működési elv

A szétosztandó anyag a decentrálisan elhelyezett adagolótölcséren át az osztófej nyílásaiba folyik be. Ez az eljárás a mintaedényekben felfogott részminták csak nagyon kicsi és ezért elhanyagolható eltéréseit eredményezi, még nagyon durva szemcséjű anyagok esetében is. A szétosztás folyamata automatikusan és minden külső befolyástól mentesen megy végbe. Az osztófej szabályozott, állandó 110 fordulat/perc sebességgel forog, a terheléstől és a hálózat frekvenciájától függetlenül. Ez 10 kimeneti nyílással rendelkező osztófej esetén például azt jelenti, hogy a beömlő minta percenként 1 100 részmintára osztódik szét. Ez a szétosztás optimális helyességét biztosítja. Az osztófejek egyenletesen osztják szét az anyagot a különböző méretekben beszerezhető mintaedényekbe. A minta mennyiségétől és a további alkalmazásoktól függően szélesszájú vagy Duran-üveg mintaedények is rendelkezésre állnak.

A műszaki változtatás és a tévedés joga fenntartva.