Hibás mintaosztás - hibás analízis!

Helyes analízishez reprezentatív mintaosztás szükséges.

A mintaelőkészítés, s különösen a mintavétel során elkövetett hibák a munkafolyamat során összeadódnak és akár a legmodernebb analizátor sem képes azokat már kijavítani. Csak a teljes mintamennyiség reprezentatív részmintákra történő helyes szétosztása garantálja a helyes, torzításmentes analitikai eredményeket.

Ömlesztett anyagok reprezentatív részmintákra történő szétosztásához a RETSCH cég egy sor, különböző elven működő berendezést kínál.

Tudományos vizsgálatok azt mutatták, hogy a forgatás a leghelyesebb mintaszétosztási elv. A RETSCH PT 100 mintaosztó ezen elv szerint működik. Mintaadagoló segítségével max. 5000 ml térfogatú inhomogén minta juttatható bele egyszerre. A szétosztás után az egyes részminták összetétele pontosan az eredeti ömlesztett minta összetételének felel meg, így tehát teljesül az ezt követő analízis helyességére vonatkozó követelmény.


A PT 100 mintaosztó előnyei:

  • rendkívül helyes mintaszétosztás
  • moduláris felépítés
  • 6, 8 vagy 10 részminta készítése
  • automatikus mintaadagolás a csatlakoztatott szinkronizált adagoló révén
  • mintaedények egyszerű csatlakoztatása gyorszár segítségével

A PT 100 készülék mellett a RETSCH cég még további mintaosztókat is kínál. A PT 200 forgócsöves mintaosztóval nagyobb mintamennyiség is szétosztható. A helyszíni manuális mintaosztáshoz a különböző méretben beszerezhető RT bordás mintaosztók alkalmasak.

Vissza az Újdonságok lapra