Kíméletes aprítás le egészen a nanotartományig

Az új PM 100 CM bolygóműves-golyós malom kevesebb felmelegedéssel járó, kíméletesebb őrlést tesz lehetővé.

Az új PM 100 CM bolygóműves-golyós malom a klasszikus PM 100 malom összes képességével rendelkezik. Alkalmas lágy, félkemény és extrém kemény, merev és rostos anyagok aprítására és keverésére. Mindenütt felhasználható, ahol legrövidebb idő alatt mikron alatti végfinomságokat kell elérni. Száraz és nedves őrlésre is képes.

A PM 100 malomtól való eltérés a Nap-tárcsa és az őrlőedény mozgása 1:-1 arányú áttételében van, azaz a malom centrifugális üzemmódban működik. Az őrlőgolyók megváltozott mozgása okozza, hogy a mintaanyag aprítása kevésbé ütközés, sokkal inkáb nyomás és súrlódás hatására következik be, ez viszont nemcsak kíméletesebb a minta számára, hanem az őrlőedényen belüli felmelegedést és kopást is csökkenti. A PM 100 CM kiváló megoldást kínál minden olyan alkalmazásban, melyben nem szabad maximális energiával aprítani.


 


Új PM GrindControl mérőegység


Ha a bolygóműves-golyós malmokat műveletekhez pl. mechanikai ötvözéshez vagy kémiai szintézishez alkalmazzák, akkor hasznos és szükséges lehet az őrlés alatt az őrlőedényben uralkodó hőmérséklet és nyomás felügyelete és dokumentálása. Erre szolgál a Retsch cég új PM GrindControl mérőegysége. Az őrlőedény fedelébe épített jeladó digitális jeleket küld a PC-hez csatlakoztatott USB-vevőegységnek. Másodpercenként akár 200 mérés is történhet (single transmission mode). Az átküldött adatok azután Office-programokkal továbbfeldolgozhatók.

Vissza az Újdonságok lapra