Ciklonrendszerű malom TWISTER

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:


A ciklonrendszerű TWISTER malmot speciálisan a NIR készülékkel analizálandó élelmiszer- és takarmányminták előkészítésére fejlesztették ki. A rotor és az örlőtér optimalizált alakja légáramot kelt, mely a felaprított mintát a beépített ciklonegységen át a mintaedénybe juttatja. A légáram egyúttal megakadályozza a minta felmelegedését is, így a nedvességvesztés elkerülhető.

Az alapkiépítéshez tartozó szitabetétek optimális részecskeméreteloszlást garantálnak, ami az NIR spektrométer újrakalibrálását fölöslegessé teszi. A rotor forgási sebessége 3 fokozatban állítható, s így mindig a mintával szembeni követelményekhez igazítható. A TWISTER tisztítási igénye igen alacsony, mivel a minta gyakorlatilag mindig teljesen kiürül az őrlőtérből.

Ez a RETSCH-minőségű, új ciklonrendszerű malom optimalizálja a NIR analitika reprodukálható mintaelőkészítését és ezzel lehetővé teszi a megbízható mérési eredményeket.

Alkalmazási példák

dohány, gabonafélék, gyógyszeripari termékek, kukorica, rizs, szója, takarmánypelletek, tésztafélék,... lásd továbbá Alkalmazási adatbankot

Előnyök

  • ideális takarmányok, gabonafélék és hasonló anyagok aprítására
  • 3-fokozatú, szabályozott rotorsebesség
  • 250 ml gyűjtőtartállyal felszerelt ciklonegység a gyors mintakinyeréshez
  • egyszerű és gyors tisztítás, ezért nincs átszennyezés
  • kényelmes kezelőfelület
  • hosszú élettartamú, robusztus 900 W teljesítményű ipari villanymotor

Jellemzők

Feladat NIR analízis előtti aprítás
Alkalmazási terület élelmiszer- / takarmánygyártás, gyógyászat / gyógyszergyártás, mezőgazdaság
Minta jellege lágy, rostos
Aprítási technika ütközés, súrlódás
Betölthető mintaméret* < 10 mm
Végfinomság* < 250 µm
Sarzs/betölthető mennyiség* < 250 ml
Beállítható fordulatszám 10 000 / 12 000 / 14 000 min-1
Rotor kerületi sebessége 52 / 62 / 93 m/s
Rotorátmérő 98,5 mm
Szita lyukméretek 1 mm / 2 mm
Meghajtás soros csatolású villanymotor
Teljesítményfelvétel 900 W
Elektromos hálózat feszültsége különböző feszültségértékek
Hálózati csatlakozás 1-fázis
Méretek (zárva): szél x mag x mély 449 x 427 x 283 mm
Súly, netto 14 kg
Szabványok CE

Kérjük vegyék figyelembe:
*A minta anyagától és a készülék kialakításától/beállításától függ.

Működési elv

A ciklonrendszerű TWISTER malomban az aprítás a rotor és a rögzített helyzetű őrlőgyűrű közötti ütés és súrlódás hatására jön létre. Az aprítandó minta a visszalövés elleni védelemmel ellátott adagolótölcséren keresztül a nagy sebességgel forgó rotorhoz jut és ott durván már felaprítódik kissé. Ezután a centrifugális erő a mintát kifelé sodorja, ahol a nagy sebességgel forgó rotor ékalakú foga durván felaprítja azt. Ezt követően a minta finomaprítása következik, mely a rotor és a szitagyűrű között történik. Ez a 2-fokozatú aprítás különösen kíméletes és mégis gyors feldolgozást biztosít, így az aprítandó anyag csak nagyon rövid ideig tartózkodik az őrlőtérben. Emellett a készülék beépített ciklonegységgel rendelkezik, mely gondoskodik a minta és az őrlőszerszámok hűtéséről, így a minta vizsgálandó tulajdonságai változatlanok maradnak. A ciklonban leválasztott, felaprított minta laboratóriumi üvegben gyűlik össze.

A műszaki változtatás és a tévedés joga fenntartva.