Analitikai sziták

A bevált RETSCH-sziták nagy alakstabilitást és a szitálás megbízhatóságát biztosító stabil nemesacél szitakeretből állnak. A szitaszövetet ebbe a keretbe illesztik be a szövet specifikus jellegének megfelelő, precíz módon, majd megfeszítik a szitaszövetet. Mindegyik RETSCH-szita egyedi lézergravírozása garantálja a sziták egyértelmű jelölését és visszakövethetőségét.

A sziták minden más analitikai szitával gond nélkül kombinálhatók. Mindegyik kiszállított szita gyártói megfelelőségi bizonylattal vagy – külön kérésre – a nemzeti és nemzetközi szabványoknak megfelelő speciális végellenőrzési vagy kalibrálási bizonylattal van ellátva. A RETSCH-kalibrálási bizonylat nagy számú precíziós mérésből álló kiértékelésen alapul és így még magasabb statisztikai biztonságot nyújt a minőségbiztosításban.

RETSCH-sziták sokféle méretben és kivitelben kaphatók, mindenekelőtt a laboratóriumi analitikában leggyakrabban használt alábbi 4 méretben:

• 200 x 50 mm, 200 x 25 mm
• 8“x 2“ (203 x 50 mm), 8“x 1“ (203 x 25 mm)

Alkalmazási példák

ásványok, cementklinker, diófélék, építőanyagok, fémporok, gabonafélék, homok, kávé, lisztek, műanyagok, mosópor, műtrágyák, talajok, töltelékanyagok, vegyszerek, vetőmagok, ...

Előnyök

  • nagy alakstabilitást biztosító rozsdamentes acél szitakeret
  • nagy korrózióállóság és könnyű tisztíthatóság az ötvözött nemesacél révén
  • 20 μm – 125 mm lyukméretű szitaszövetek
  • tartósan feszes kialakítású szitaszövetek
  • kiváló minőségű termék a hézagmentes optikai ellenőrzésnek köszönhetően
  • szitatorony maximális stabilitása és optimális tömítettsége a leszállított tömítőgyűrűk révén
  • sziták egyértelmű azonosítását és visszakövethetőségét biztosító egyedi lézergravírozás

Jellemzők

Feladat frakcionálás, szétválasztás, szemcseméretmeghatározás
Alkalmazási terület biológia, élelmiszeripar, építőanyagipar, geológia / kohászat, gépgyártás / elektronika, gyógyászat / gyógyszergyártás, környezetvédelem / újrahasznosítás, mezőgazdaság, üveg- / kerámiagyártás, vegyipar / műanyagipar
Minta jellege ömlesztett anyagok, porok, szuszpenziók

Működési elv

Kiszállítás előtt mindegyik szitát optikai módon ellenőrzik és megfelelőségi bizonylattal látják le. Felhasználói kérésre készülhet az ellenőrzőmérés eredményeit táblázatos és grafikus formában tartalmazó végellenőrzési bizonylat ill. részletesebb statisztikát tartalmazó kalibrációs bizonylat is.

A sziták újrakalibrálása külön szolgáltatás. Ekkor az összes releváns információt feljegyezzük a sziták szabványos mérése során és azokat kalibrációs bizonylatban megerősítjük.

A műszaki változtatás és a tévedés joga fenntartva.

"Newsletter" feliratkozás

Exkluzív hírek rendezvényekről, alkalmazásokról és újdonságokról!

Feliratkozás