Új RS 200 tárcsás-rázó malom
Gyors és reprodukálható finomőrlés

Ha kemény, merev anyagokat nagyon rövid idő alatt kell analitikai finomságúra aprítani, akkor a RETSCH RS 200 tárcsás-rázó malom a megfelelő választás.

Az új RS 200 tárcsás-rázó malom ásványokat, cementet, betont, talajmintákat, sőt elektronikai hulladékot is nemcsak rendkívül gyorsan, hanem kiváló reprodukálhatóssággal képes felaprítani.


A legfontosabb újítások:

  • Optimalizált meghajtás: A meghajtás mozgása állandóan síkban történik, ez megakadályozza az őrlőedény imbolygását. Ez nemcsak a reprodukálhatóságot növeli, hanem elősegíti az őrlési üzemmód rendkívül gyors kialakulását is s így az őrlési idők lerövidülését.
  • Új működtetési mód: Az összes őrlési paraméter egyetlen szabályozógombbal állítható be, az aktuális értékeket grafikus kijelző mutatja. Akár 10 paraméterkombináció (SOP) is eltárolható.
  • Módosított őrlőeszközök: Az előnyösebb alakú őrlőeszközökkel most nagyobb energiabevitel, tehát hatékonyabb aprítás érhető el. A wolfram-karbid anyagú, legnagyobb őrlőeszköz közben még néhány kilogrammal könnyebb is lett, mint más modelleknél, ami a használatát lényegesen kényelmesebbé teszi. 5 féle különböző anyagú és méretű őrlőeszköz szerezhető be.

Mivel tárcsás-rázó malmot gyakran alkalmaznak röntgen-fluoreszcens analízis (RFA) mintaelőkészítéséhez, ezért a RETSCH cég az automatikus PP 40 tablettaprést is kínálja, melynek akár 40 t nyomóerejével különböző átmérőjű tablettákat lehet készíteni. A malom és a tablettaprés együttes használata nagyon hatékonnyá teszi a spektroszkópiai mintaelőkészítést.

Vissza az Újdonságok lapra