Retsch cég 100 éves fennállását ünnepli

A laboratóriumi üzletág egyik legsikeresebb vállalata ebben az évben ünnepli 100 éves fennállását. Friedrich Kurt Retsch ugyanis 1915-ben alapította meg Düsseldorfban a laboratóriumi eszközöket kínáló F. Kurt Retsch GmbH & Co. KG céget. 1923-ra jelent meg a vállalat első saját szabadalmaztatott terméke, az azóta világszerte csak “Retsch malomként” emlegetett mozsaras őrlő, mely felváltotta a kézi mozsárral végzett fáradságos munkát. Ez a fejlesztés ismertté és elismertté tette a Retsch nevet a nemzetközi tudományos kutatói közösségben.

Mára a Retsch cég - számtalan szabadalom birtokosaként - a szilárd anyagok kutatására és minőségellenőrzésére szolgáló laboratóriumi mintaelőkészítő és vizsgálóberendezések vezető gyártójává fejlődött. A vállalat legutóbbi fejlesztése az Emax nagyenergiájú golyós malom 2014-ban került a piacra, forradalmasítva a nanométer tartományt is elérő ultrafinom őrlést. A Retsch termékeket sok különböző iparág is használja, pl. vegyipar, élelmiszeripar, építőipar, gyógyszergyártás vagy környezetvédelem. A laboratóriumi malmok szűk piaci szegmensében ez a vállalat kínálja a legszélesebb választékot és az évi 50 millió € forgalmával a világpiac ötödét fedi le; az export több mint 80%-ot tesz ki.

A holland Verder Csoportba tartozó Retsch cég a Retsch Technology (optikai részecskeanalízis), Eltra (elemanalízis) és Carbolite (hőkezelés) vállalatokat magába foglaló Verder Scientific Üzletág alapkövét jelenti.

A cég folyamatos növekedése szükségessé és lehetővé is tette egy új vállalatközpont létrehozását a Düsseldorf melleti Haan városkában. Az épület 2012-re készült el. Az új központ lényegesen nagyobb gyártói kapacitást és tágasabb alkalmazási és oktatói laboratóriumot biztosít. A felhasználók kiszolgálása mindig is fontos volt a Retsch cég számára. A központi alkalmazási laboratóriumok és a képviseletek helyi laboratóriumai a felhasználói minták ingyenes őrlését és szitálását kínálják a követelményeknek legmegfelelőbb készülék megtalálása érdekében. Évek óta nagyon sikeres felhasználói tanfolyamokat is tartunk neves laboratóriumi készülékgyártó cégekkel közösen. Az egyetemekkel, kutatóintézetekkel és sokféle ipari felhasználóval évek óta fenntartott és nagyon intenzív együttműködésnek köszönhetően a Retsch cég megbízható és helyes mérési eredményeket biztosító, korszerű termékeket fejleszt folyamatosan.

Dr. Jürgen Pankratz ügyvezető igazgató optimistán tekint a jövőbe: “Sok éven át dolgoztunk a fenntartható vállalatnövekedés érdekében és sikereink minket igazolnak. Fennállásunk 100. évére biztos alapokon álló olyan világcéggé váltunk, amely továbbra is az innovatív technológiákra és a magasan képzett szakembergárdára koncentrál.”

A Retsch cég alapítása 100. évfordulóját összes munkatársával, azok családtagjaival, üzletfeleivel és barátaival együtt ünnepli.

Vissza az Újdonságok lapra