Carbolite céggel bővül a VERDER Scientific Üzletág kínálata

- Carbolite cég laboratóriumi és ipari kemencék vezető gyártója
- Verder Csoport átveszi a pénzügyi befektető 100 %-os részesedését
- Carbolite menedzsment változatlan marad

Vleuten (NL), 2012. július 2. A Carbolite Limited cég a laboratóriumi és ipari kemencék és hőkezelőszekrények vezető gyártója július eleje óta a Verder Csoport része. Ezzel a családi tulajdonban lévő német-holland technológia-konszern új termékcsoporttal bővíti Scientific Üzletága kínálatát. Az angliai Derbyshire grófság székhelyű Carbolite cég több mint 70 év tapasztalattal bír az elektromos fűtésű laboratóriumi és ipari kemencék fejlesztésében, gyártásában és forgalmazásában.
„A Carbolite cég laboratóriumi területen szerzett kíváló piaci pozíciói, magas minőségi színvonala és növekedési lehetőségei alapján különösen érdekes kiegészítést jelent Scientific Üzletágunk számára“ fejtegeti Andries Verder a Verder Csoport ügyvezető igazgatója. „Biztosak vagyunk abban is, hogy a Retsch, Eltra és Endecotts cégek hálózata a Carbolite számára is nagy plusszpontot jelent majd.“ A Carbolite cég 160 munkatársat foglalkoztat és saját forgalmazó vállalatai vannak Németországban (Ubstadt-Weiher/Baden-Württemberg), Franciaországban és az USA-ban, melyek lényegesen hozzájárultak az utóbbi évek nagy növekedésének. A piaci szegmense vezető gyártójaként a Carbolite cég még több mint 100 országba exportál is.
„A Nova Capital befektetési társaság felügyelete alatt jelentősen növekedtünk az utóbbi években. Most örülünk annak, hogy a Verder céggel egy olyan ipari csoporthoz tartozhatunk, mely nagy piaci részesedése révén kétség kívül további növekedési lehetőséget biztosít számunkra.“ mondja John Bailey, Carbolite CEO. A Carbolite cég az aktuális vezetőséggel önálló vállalatként fog tovább működni a Verder Scientific Üzletág részeként. A Carbolite termékeket laboratóriumi környezetben és ipari termelésben egyaránt felhasználják. Mind szabványos, mind egyedi felhasználó-specifikus készülékeket is szállítanak. A Carbolite kínálathoz tartoznak - többek között - laboratóriumi (hamvasztó ill. izzító) kemencék ill. speciális ipari (pl. nemesfém vagy kerámia) égetőkamrák.

Vissza az Újdonságok lapra