RETSCH a mérce – már több mint 100 éve!

A vállalatot 1915-ban alapította F. Kurt Retsch. Néhány év múlva már szabadalmaztatta is egy termékét: a mozsaras malmot, mely a későbbiekben a “RETSCH MALOM” néven vált híressé világszerte.

Ez az újítás felváltotta a korabeli laboratóriumokban szokásos kézi malommal végzett fáradságos manuális őrlést és kiváló elismerést szerzett a RETSCH névnek a nemzetközi tudományos és kutatói körökben.

Ma már a RETSCH cég piacvezető az aprítási és részecskeméretelemzői területen. Képviseletekkel rendelkezik számos országban: USA, Kína, Japán, India, Franciaország, Olaszország, Benelux, Oroszország, Thaiföld és Egyesült-Királyság. Termékei 80%-át exportálja.

A RETSCH cégfilozófia a felhasználói igényeken és a legkorszerűbb technológia alkalmazásán alapul. E törekvés megvalósult eredményei azok a készülékek, melyek értékes komponensei tökéletes összhangban működnek együtt. A RETSCH berendezések nemcsak garantálják a reprezentatív és reprodukálható őrlési és részecskelemzési eredményeket, hanem könnyű és kényelmes is működtetni őket.

1990 óta a RETSCH cég az egyre növekvő VERDER Csoport része és a Scientific Divízió magját képezi. A Divíziót alkotó további cégek: ATM, Carbolite Gero, Eltra, Retsch Technology.

Általános igazolások (2)

Cégtörténet

1915
F. Kurt Retsch megalapítja a vállalatot Düsseldorfban.
1952
Ing. Dirk Sijsling átveszi az F. Kurt Retsch KG vezetését. A laboratóriumi készülékek gyártása egyre inkább az előtérbe kerül.

1963
RETSCH erősíti az együttműködést neves cégekkel és intézetekkel, hogy termékei technikailag mindig a legújabb színvonalat képviseljék. Az export részaránya 35% fölé nő a 60-as évek végére.

1989
André Verder és Frans Bakker egyenlő részesedéssel átveszik az F. Kurt Retsch GmbH-t. A családi RETSCH cég fokozatosan nemzetközi vállalattá növi ki magát.

1998
Profit Centerként megalakul a RETSCH Technology cég a Jenoptik L.O.S. GmbH-val való együttműködésben.

2000
RETSCH Technology önálló vállalattá lesz.

2003
Az új ZM 200 / PM 100 / PM 200 készülékek bevezetése.


2006
Megalakul a leányvállalat Kínában.

2013
Retsch forradalmasítja az őrlést a teljesen új típusú nagyenergiájú Emax golyós malommal.

1923
F. Kurt Retsch kifejleszt és szabadalmaztat egy mozsaras malmot, amely „Retsch-malom“ néven később világszerte a könnyebb és jobb laboratóriumi munka fogalmává válik.

1959
RETSCH szitakészülékekkel, mintaosztókkal és mágneses keverőkkel bővíti ki programját. Mivel a kibővített sorozatgyártás több helyet igényel, ezért a vállalat átköltözik Haan városba.

1976
Új épületbe költözik a vállalat Haan városban.1993
Képviselet nyílik Angliában.
1999
Megalakul a leányvállalat Japánban. André Verder lesz a Retsch vállalat egyedüli tulajdonosa.

2001
Képviselet nyílik az USA-ban.


2005
Újjáépül és modernizálódik a németországi központ Haan városban. Működni kezd a kibővített és teljesen felújított Alkalmazási laboratórium.

2012
RETSCH új központba költözik át Haan városban.

2015
Retsch 100 éves fennállását ünnepli és bővíti termékkkörét a Retsch XL nagy méretű törőkkel és malmokkal.


"Newsletter" feliratkozás

Exkluzív hírek rendezvényekről, alkalmazásokról és újdonságokról!

Feliratkozás